Hiç bilgisayar kullanmadım

Japonya hükümetinin Siber Güvenlik Strateji Bürosu’nun Başkan Yardımcısı Yoshitaka Sakurada, hiç bilgisayar kullanmadığını açıklaması ülke çapında tartışmalara yol açtı.

Hiç bilgisayar kullanmadım

Geçen çarşamba günü parlamentoda gerçekleşen bir alt oturumda muhalefet tarafından kendisine sorulan soru üzerine konuşan 68 yaşındaki bakan, ’25 yaşımdan beri özel çalışanlarım ve sekreterlerim olduğı için hiç bilgisayar kullanmadım’ dedi. Sakurada ayrıca, kendisine Japonya’nın nükleer tesislerinde USB sürücülerinin kullanımda olup olmadığı sorulduğunda ise kafasının karıştığı görüldü.

Bakanın söz konusu açıklamaları ise muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı. Muhalefet milletvekillerinden Masatı Imai, ‘Bilgisayara hiç dokunmamış birinin siber güvenli politikalarından sorumlu olması inanılmaz’ ifadelerini kullandı.
Japonya başbakanı Şinzo Abe tarafından düzenlenen bir kabine değişikliğiyle göreve gelen Sakurada, siber güvenlik bakanlığında bir aydır görev yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X