Hidayet Karaca dahil 4 kişi tutuklandı

Mahkeme, “14 Aralık” soruşturmasında haklarında tutuklama talebi bulunan 12 şüpheli hakkındaki kararını açıkladı. Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken, Hidayet Karaca tutuklandı.

Hidayet Karaca dahil 4 kişi tutuklandı

14 Aralık soruşturmasında mahkeme kararını açıkladı.

Soruşturma kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyaolu Yayın grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında olduğu 12 kiiş savcılık sorgusunun ardından dün “tutuklama” talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

 

Şüphelilere “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “iftira” ve “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ile suçlanıyor.

 

Gece saatlerinde, ifadelerin tamamlandığı, kararın ise 14.00’te açıklanacağı duyuruldu.

 

Kısa bir süre önce kararını açıklayan mahkeme, Ekrem Dumanlı’yı serbest bıraktı.

 

Hidayet Karaca hakkında ise tutuklama kararı verildi.

 

19 KİŞİ SERBEST

Operasyondan kısa bir süre önce yurtdışına çıktıktan sonra bugün savcıya ifade veren Gönültaş da savcılıktaki işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

 

Gönültaş, çıkışta adliye önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçmadığını, hakkında bir gözaltı veya yakalama kararı bulunmadığını, yurt dışı yasağının olmadığını söyledi.

 

İş adamı arkadaşının daveti üzerine Moskova’ya gittiğini ifade eden Gönültaş, “Biz dün gelelim dedik ama savcı bey bugün için randevu verdi. Aslında acelesi olan bir iş de değildi. Bu dava dosyası çok boş bir dosya. Arkadaşlara burada zulm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulm edilmektedir hukuksuz bir şekilde. Kurgu bir davadır bu. Bunun kurgu olduğu çok net… Ama yine de hakimlerin, savcıların kendi vicdanlarıyla her türlü baskıya rağmen karar verebileceğini düşünüyoruz.”

 

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık’ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu, Mustafa Altunbulak, Halit Akbulut, Ayhan Akça, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya serbest bırakılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X