Hindistan’da seçim sonrası şiddet olayları: 12 ölü

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde, eyalet meclisi seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından çıkan şiddet olaylarında 12 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’da seçim sonrası şiddet olayları: 12 ölü

Yetkililer, ölenler arasında Trinamool Kongre Partisi (TMC) ve Hindistan Halk Partisi (BJP) destekçilerinin bulunduğu bilgisini paylaştı.

Şiddet olaylarıyla ilgili sükunet çağrısı yapan TMC lideri Mamata Banerjee, “Bengal, barışsever bir yerdir. Seçimler süresince bazı hararetli anlar olsa da sakinlik hakimdi. BJP birçok kez zulüm yaptı. Ama ben herkesi sükunete davet ediyorum. Şiddete izin vermeyin” dedi.

BJP eyalet lideri Dilip Ghosh, Banerjee’nin sükunet çağrısına cevaben, “Mamata’nın uzlaşı çağrısı iyi bir şey. Sükunet sağlanmazsa protestolara devam edeceğiz. Seçimi kazanmasına rağmen TMC neden şiddeti sürdürüyor?” yorumunu yaptı.

Kesin olmayan ilk sonuçlara göre, Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Batı Bengal eyaletinde seçimleri 3’üncü kez Mamata Banerjee liderliğindeki TMC kazandı.

Eyalette 10 Nisan’da iki farklı seçim noktasında yaşanan şiddet olaylarında 5 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

Eyalet, daha önceki seçimlerde de şiddet olaylarına sahne olmuştu.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X