‘Hızlı büyümeye karşı doğru tedbirler almalıyız’ 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Ulaşım Master Planı’na göre hazırlanan projeksiyonda Nilüfer’in nüfusunun ikiye katlanacağı öngörüsünü değerlendirdi.

‘Hızlı büyümeye karşı doğru tedbirler almalıyız’ 

DERYA DEMİR

Nilüfer çok hızlı büyüyen bir kent olduğu için doğru tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Erdem, büyüme hızının özellikle Görükle, Hasanağa, Akçalar gibi batıya doğru olduğuna dikkat çekti. TEKNOSAB’ın da yapılması ile o bölgede ciddi anlamda yapı baskısının olacağının altını çizen Erdem, “2035 yılında Nilüfer’in nüfusunun 975 bin olması öngörülüyor.

Yani 32 yılda 441 bin nüfus olan Nilüfer 16 ayda iki katın üzerinde bir büyüme yaşayacak. Ulaşım master planında Nilüfer ile ilgili çıkan projeksiyonu Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş’la da konuştuk. Bu öngörü karşısında çok acil tedbirler almamız gerektiğini, büyümeyi engelleyecek ya da önünde gidecek bir çalışma yapmamızı ve bu durumun planlar yapılırken yeniden değerlendirilmesi gerektiği fikrinde birleştik. Ben bu kadar hızlı büyümeyi tehlikeli görüyorum. Çünkü; Nilüfer, yeşil, yaşanabilir bir şehir ama sanayinin de tam göbeğinde olan bir kent haline geldi” dedi. 

“ARASTA BU DÖNEM BİTECEK”…

Yeni nesil belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Erdem, eksik kalan projeleri tamamlayarak yeni yatırımlara başlamayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda Anadolu Arastası projesinin tamamlanmayı beklediğine dikkat çeken Erdem, “Şu anda projenin yüzde 25’i bitti.

20’ye yakın kabası devam eden inşaatımız, 8 de başlamadığımız binamız var. Bu yıl tamamının kabaları bitecek. Derneklerden kendi yörelerindeki malzemelerini getirmelerini rica edeceğiz. Genel kuruldan sonra da yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu dönem bu projeyi tamamlamak istiyoruz ancak biraz büyük ve maliyetli bir proje. Şu an kredi arayışı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. 

“BİRBİRİMİZE DESTEK OLMAK ZORUNDAYIZ”…

Kentsel dönüşüm mağdurlarına da değinen Erdem, “Kentsel dönüşüm yanlış başladığı için birçok mağdur vatandaş yarattı. Şimdi de mağduriyetlerin giderilmesi konusunda çalışma yapılıyor, Büyükşehir’de komisyonlar da bir yandan çalışıyor. İnşaat sektöründeki maliyet artışları müteahhitlerin bu işten çekilmesine neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapıyoruz, yasal yollar arıyoruz. Bu işi birlikte çözmek istiyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilişkilerine de değinen Erdem, “Büyükşehir ile aramızda bir gerginlik olmayacağını düşünüyorum. Hizmet için birlikte bir şeyler yapacağımızın sözlerini verdik.

Bazı ayrıştığımız noktalar mutlaka olacaktır. Asgari müşterekte birleşeceğiz. Bursalılar ve Nilüferliler için hizmetin iyi olduğu noktalarda birbirimize yardımcı olacağız. Birbirimize katkı vermek zorundayız, başka çaremiz yok. Bu zor şartları işbirliği içinde atlatabiliriz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X