Hızlı tren ne zaman gelecek? Deneyimli gazeteci tarihi açıkladı

Hızlı tren inşaatının tamamlanmasıyla Bursa, Türkiye’nin demiryolu ağına bağlanacak.

Hızlı tren ne zaman gelecek? Deneyimli gazeteci tarihi açıkladı

Bu ağ üzerinden hızlı tren Bursa’dan İstanbul ve Ankara’ya hızlı ve konforlu bir ulaşım alternatifi sunarken, yük trenleriyle hammadde ve sanayi ürünlerinin nakliyesi de kolaylaşacak.

Hızlı tren ile ilgili süreci yakından takip eden Gazeteci Ahmet Emin Yılmaz, Olay Gazetesi’ndeki köşesinin büyük bölümünü bugün yine bu konuya ayırdı.

Hızlı tren inşaatının ne aşamada olduğunu ayrıntılı şekilde yazan Yılmaz, projenin ilan edilen tamamlanma tarihini ve genel beklentiyi yansıtan kendi tahminini de açıklıyor.

Bu görüntüler heyecan veriyor, hızlı trene sabırla gün sayılıyor

TCDD’nin programında yakın zamana kadar Bursa’ya gelecek hızlı trenin bitiş tarihi 2019 yılı gözüküyordu, sonra 2020 olarak revize edildi.

Doğal olarak…

Siyasiler ve ilgililer TCDD programına göre açıklama yapıyorlar, ama bu da tarih spekülasyonuna yol açıyor.

Önümüzdeyse, gelişmelerle ilgili iki süreç var.

Birincisi…

2012 Aralık’ta temeli atılan Bursa-Yenişehir etabı altyapı inşaatı. Hesapta olmayan sorunlar nedeniyle bu inşaatın hedeflendiği gibi ilerlememesi bugüne kadarki tartışmaların da nedeni.

3 Nisan’da yapılan ihale ise yeni bir süreci başlattı.

Altyapısı devam eden Bursa-Yenişehir etabının üstyapı ve elektromekanik işleriyle, projesi yeni biten Yenişehir-Osmaneli etabının altyapı, üstyapı ve elektromekanik işleri ihale edildi.

Yani…

Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattının tümünün ihalesi umutları canlandıran en önemli gelişme oldu. O ihaleye de en iyi teklifi 2.5 milyar lirayla Aga Enerji Nak. Mad. İn. San. ve Tic. A.Ş. ile İmaj Altyapı Üstyapı San. Ve Tic. A.Ş. ortak girişimi verdi.

Böylece…

Bursa-Yenişehir etabı köprü ve viyadüklerini gösteren fotoğraflar heyecan verirken, hızlı trene ne zaman kavuşulacağı hesapları da yeniden başladı.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X