Hollanda’daki Türklere tehdit mektubu

Hollanda’da Türklere ait “Yunus Emre Öğrenci Kültür Merkezi”ne kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce tehdit mektubu gönderildiği bildirildi.

Hollanda’daki Türklere tehdit mektubu

Merkezin müdürü Mehmet Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Gültepe Camisi’yle yan yana bulunan, yaklaşık 30 öğrencinin konakladığı merkeze postayla gelen mektupta ölümle tehdit edildiklerini söyledi.

Lahey’den gönderilen mektupla ilgili polise gerekli şikayet başvurusunda bulunduklarını belirten Akbulut, olaya ciddiyetle yaklaşan polisin merkezde ek güvenlik önlemleri aldığını ifade etti. Akbulut, “İlk kez böyle bir tehdit olayıyla karşılaştık, tedirginiz” dedi.

Camiyle bitişik oldukları için tehdidin burayla da bağlantılı olabileceğine değinen Akbulut, “Camiyla yan yanayız. Belki cami diye düşünmüş olabilirler o mekanı. Çünkü özellikle mektubun içeriğine baktığınız zaman ‘camilerde öleceksiniz’ diye tehditler de var. Bunu öyle algıladığınızda bizi de camiyle özdeşleştirdiler diye düşünüyorum. Ayrı düşünülmesi mümkün değil. Zaten binanın tamamı HDV’ye bağlı. Bir tarafında cami bir tarafında bu merkez var” ifadesini kullandı.  

Tehdit içerikli bu mektubu Avrupa’da son dönemlerde artan islamofobi olaylarıyla bağlantılı değerlendirdiklerine dikkati çeken Akbulut, şöyle konuştu:

“Çünkü üzerinde ‘Hepimiz Charlie’yiz’ diye yazıyor. Özellikle Avrupa ülkelerini de bu kapsama almış. ‘Hepimiz Charlie’yiz’, sizler değilsiniz diyor. Müslümanların fazlalık olduğundan bahsediyor. ‘Bizim baş ağrımızsınız’, ‘hamam böcekleri’ tarzında hakaretlerle dolu. Mektubun yazılış şekli düşünülmüş. Çalakalem yazılmamış. Bu tür hadiseler karşısında sakin düşünerek güvenlik güçlerini bilgilendirmek lazım. Mutlaka polise bildirilmeli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X