Hollanda’dan skandal ‘Türkiye’ açıklaması

Türkiye’nin son yıllarda ilişkilerinin bozuk olduğu ülkelerden biri olan Hollanda’dan yine skandal bir açıklama geldi. 

Hollanda’dan skandal ‘Türkiye’ açıklaması

Ülkedeki koalisyon partilerinden Hıristiyan Birliği lideri, ‘Türkiye’ye olası bir saldırı durumunda destek vermemeliyiz’ dedi. 

NATO müttefiki Hollanda’da, Türkiye’ye yönelik olası bir saldırı durumunda, Ankara’ya destek verilmemesi yönünde seseler yükseliyor. 

Ülkede koalisyon hükümetini oluşturan dört partiden biri olan Hristiyan Birliği’nin (CU) lideri Gert – Jan Segers, Hollanda’nın en çok satan gazetesi De Telegraaf’a verdiği demeçte, ‘Türkiye’yi savunmak için kendilerini sorumlu hissetmediklerini’ söyledi. Suriye’deki çatışmaların başladığı dönemde, NATO müttefiki Türkiye’yi desteklemek için Hollanda’nın Patriot füzeleri gönderildiğini anımsatan Segers’e göre, artık bölgede durum değişti. Türkiye’nin bölgesinde saldırgan taraf haline geldiğini ve Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın Suriye kolu YPG’ye karşı yürütülen Afrin harekatı ile ‘sınırı aştığını’ savunan Segers, bu tutumu kınadığını da belirtti. Hollandalı lider, Türkiye’ye yönelik, farklı ülkelerden olası bir saldırı durumunda, NATO’nun 5. maddesi uyarınca yeniden bir yardım talebi gelirse, buna olumsuz yanıt verilmesini istedi.

Hollandalı siyasetçi ayrıca Türkiye’nin izlediği politikalara yönelik daha sert tepki verilmesi gerektiğini savunarak, Avrupa Birliği’nin tam üyelik müzakerelerini durdurmasını istedi.

TÜRKLER KARAR VERMELİ

Hollandalı lider, ülkesindeki Türkiye kökenli seçmenlerin Pazar gecesi yaptığı kutlamalara da tepki gösterdi. İkinci veya üçüncü kuşak Türkiye kökenlilerin, ülkelerinin neresi olduğuna karar vermeleri gerektiğini belirtti. Hollandalı lidere göre, bu yaşananlar uyum politikalarının işlemediğinin de bir göstergesi. Gert-Jan Segers, Hollanda hükümetinin, “AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edilmesi korkusu” nedeniyle Türkiye’ye karşı yeterince tepki vermekten kaçındığını da dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X