Hong Kong’da polis alanları boşaltmaya başladı

Hong Kong’da mahkeme, iki aydan fazla süredir devam eden gösterilerin yapıldığı alanların boşaltılması konusunda verdiği karar doğrultusunda, polis alanları boşaltmaya başladı.

Hong Kong’da polis alanları boşaltmaya başladı

Hong Kong’daki yüksek mahkemenin, iki aydan fazla süredir devam eden gösterilerin yapıldığı alanların boşaltılması konusunda verdiği karar doğrultusunda, polis gösteri alanlarını boşaltmaya başladı.

Hükümet karşıtı gösterilerin iki aydan uzun süredir devam ettiği Hong Kong’da işgal edilen alanlarının boşaltılmasında yaklaşık 7 bin polisin görev aldığı belirtildi.

Yetkililer, barikatlar kaldırılmasında çok az direnişle karşılaştıklarını, sadece bir grup işgalcinin gösterialanlarını terk etmediklerini açıkladı.

Hong Kong merkezli yayın yapan South China Morning Post gazetesi, Başkomiser Patrick Kwok Pak-chung’un göstericilere protesto alanını güvenlik çemberi içine almadan terk etmeleri için 30 dakika süre tanıdığını, işgal alanlarını terk etmeyenlerin tutuklanacağını bildirdi.

Son günlerde göstericilerin işgal ettiği alanlar “Geri döneceğiz” yazılı afiş ve pankartlarla doldurulmuş, yakınlardaki bir Çin askeri üssünün yanına “Bu sadece başlangıç” yazılı bir afiş asılmıştı.

Çin’in Hong Kong halkının 2017’de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteriyapmaya başlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X