Hortum fiyatları etkilemedi

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, ”Antalya’da meydana gelen hortum felaketi belli noktalarda ciddi zararlara yol açtı ancak sebze-meyve fiyatlarını etkilemedi.

Hortum fiyatları etkilemedi

Bu tür söylentilerle fiyat artışı yaratmak isteyen çıkarcılara itibar edilmemesi gerekiyor” dedi. Tavşan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni Hal Yasası’na ilişkin bazı konularda itirazlarının olduğunu ve bunları kanun koyuculara anlatmaya çalıştıklarını söyledi. İtiraz ettikleri konulardan birinin ‘hal komisyonculuğunun kaldırılması’ olduğunu belirten Tavşan, karşı çıktıkları bir diğer hususun da hallerin özelleştirilmesi olduğunu kaydetti.

Tavşan, meyve ve sebze fiyatlarındaki artışa ilişkin ise, ”Hiçbir zaman 1 liralık ürünü 5-6 liraya satıp veya 3 liralık ürünü 8-10 liraya satarak yüksek kar marjı elde etmek mümkün değil, varsa zaten devletin gerekeni anında yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yüksel Tavşan, yaşanan hortum felaketine de değinerek, ”Temel hedefimiz sadece büyümek değil, birlikte büyümek ve büyütmektir. Birlikte büyümek ise hedef birliği, gönül birliği kısacası güç birliği olmadan mümkün değildir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X