Hükümet Sözcüsü Bozdağ’dan Macron’a yanıt!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ‘Türkiye ile Rusya’yı ayırdık’ sözlerine yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ‘Türkiye ne Rusya ve İran’la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir’ ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ’dan Macron’a yanıt!

Katar’da bulunan Bozdağ, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye düzenlediği saldırıyı değerlendirdi. Bozdağ’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Şunu hepimizin bilmesi lazım. Silahlar kullanılarak sivillerin öldürülmesi korkunçtur. Kimyasal silah kullanılarak öldürülmesi de yanlıştır, korkunçtur, kabul edilemez. Suriye rejiminin ayakta kalmasını yanlış buluyoruz. Bazı ülkeler Esad rejimini kayıtsız şartsız desteklemektedir. Biz bu politikaya da karşıyız. Türkiye ne Rusya ve İran’la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir. Biz doğru ne diyorsa onu savunuyoruz, onunla birlikte oluyoruz. Biz bölgede çatışmaların bitmesi taraftarıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X