İçişleri Bakanı Soylu: 28 belediyenin yönetimi değişecek

İçişleri Bakanı Soylu, “KHK’nın verdiği yetkiyle, 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatıyla değil ay yıldızlı bayrağı gönlüne sindirmiş insanların yönetimiyle devam edecektir.” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: 28 belediyenin yönetimi değişecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi Kampüsü’nde komiser yardımcısı adaylarının mezuniyeti için düzenlenen törendeki konuşmasında, eline silah alıp terör örgütüyle beraber millete, askere ve polise kurşun sıkanların demokrasiyi öğretemeyeceğini belirtti.

İnsan hakları temsilcilerine ve uluslararası sendikalara seslenen Soylu, “Ne zamandan beri bir terör örgütü orada yaşayan, çalışan insanların alın terini gasbedip terör örgütüne gönderiyor? Ne zamandan beri bu oluyor? Orada söz, laf üretmeye çalışanlara ve bunun üzerinden demokrasi tanımını değiştirmeye çalışanlara söylüyorum, demokrasi böyle bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

Vergi ödemenin en kutsal görev olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “Vergisini verip hizmet bekliyor ama o hizmet yerine silaha, teröriste ve Türkiye’mizi bölmeye, parçalamaya, başkalarına uşaklık yapmaya yönelik bir anlayışa sevk ediliyorsa, bize verilen görev bunu ortadan kaldırmaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Bunun için çalışmalar yapıldığını ifade eden Soylu, şunları söyledi:

“Bize Kanun Hükmünde Kararnamenin verdiği yetkiyle 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi teröristlerde değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatıyla değil, şu ay yıldızlı bayrağı kendi gönlüne sindirmiş insanların yönetimiyle devam edecektir. Herkesin böyle bilmesini isteriz. Sadece Doğu ve Güneydoğu’da değil, Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun, teröre bulaşmış, sadece PKK, KCK, Kandil terörüne değil, FETÖ terörüne de bulaşmış tüm belediyeler için de aynı şey geçerlidir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X