İçişlerimize karışma

Fransa, Sarı Yelekliler hareketinin liderleriyle buluşan İtalyan Başbakan Yardımcısı Luigi Di Laio’ya ülkenin içişlerine karışmama uyarısında bulundu. 

İçişlerimize karışma

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Bu yeni tahrik, AB’nin kalbinde ortak olan iki komşu ülke arasında kabul edilemez’ denildi.

 Fransa, Roma Büyükelçisi Christian Masset’i de istişarelerde bulunmak üzere Paris’e çağırdı. Karara gerekçe olarak, İtalyan hükümetinin ‘temelsiz ve görülmemiş saldırıları’ gösterildi.

İtalya’da iktidarın büyük ortağı olan popülist Beş Yıldız Hareketi’nin lideri olan Di Maio, Paris yakınlarında Fransa’da hükümet karşıtı eylemler düzenleyen hareketin iki lideriyle buluşmuştu. Di Maio, paylaştığı İtalyanca Twitter mesajında ‘Değişim rüzgarı Alpleri aştı’ dedi.

Ayrıca Sarı Yelekliler liderlerinden Christophe Chalençon ve Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Sarı Yelekliler listesinin başında bulunan Ingrid Levavasseur ile çektirdiği fotoğrafı paylaştı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X