İçme suyu sorununa köklü çözüm

Yenişehir’de 7 mahallenin içme suyu sıkıntısına köklü çözüm getirecek çalışmalarda sona gelindi. Tespit edilen yeni su kaynakları susuzluk yaşayan bu mahallelerin depolarına aktarılacak.

İçme suyu sorununa köklü çözüm

GÜRHAN ADANA

İlçede geçtiğimiz yıl tespit edilen 3 yeni kaynaktan çıkan suyu bu mahallelere ulaştıracak toplam 53 kilometrelik isale hattı ve şebekenin 46 kilometrelik bölümü döşendi. Ayrıca 2 mahallede yeni depo yapımı sürerken, 2 mahallede ise yeni depo yapımı için yer aranıyor.

Yenişehir’in Karaköy, Dereköy, Kavaklı, Süleymaniye, Yıldırım, Reşadiye ve Kirazlıyayla mahallelerinin yıllardır süren içme suyu sıkıntısına köklü çözüm getiriliyor. BUSKİ tarafından yapılan araştırmalarda Karaköy Mahallesi yakınlarında bulunan içilebilir nitelikteki 3 kaynağın sularını bu mahallelere taşıyacak olan toplam 53 kilometre uzunluğundaki isale hattı ve mahalle içi şebekenin 46 kilometrelik bölümünün yeraltına döşenmesi tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca Karaköy ve Dereköy mahallelerine 200’er tonluk yeni depo inşası sürerken, Kavaklı ve Yıldırım mahallelerine bu depolardan inşa etmek için uygun yer aranıyor.

DEPOLARA AKTARILACAK…

Karaköy Mahallesi’ndeki 3 ayrı su kaynağından çıkarılacak suların söz konusu mahallelere, döşenen bu hatlarla aktarılacağını belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Önce, bu su kaynaklarından derin kuyu pompalarıyla çekilecek sular, 53 kilometre uzunluğundaki şebekelerle 7 mahallenin su depolarına aktarılacak’ diye konuştu.
7 mahallenin içme suyu sıkıntısının yıllar öncesine dayandığını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yeterli içme suyu kaynağının bulunamamasının sorun oluşturduğunu vurguladı.

Çelik, ‘Bu mahallelerimizdeki içme suyu kaynakları geçen yıllar boyunca oldukça azalmıştı. Yeni su kaynakları da tüm arayışlara rağmen bulunamamıştı. BUSKİ’nin geçen yılki yeni su kaynakları arama çalışmalarından olumlu sonuç alınınca, şebeke döşenmesi ve yeni depoların inşasına başlandı’ dedi.

Yıllarca ilçe belediyesine ait su tankerleriyle bu bölgelere içme suyu taşındığını kaydeden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ardından BUSKİ Yenişehir Şube Müdürlüğü’nün tankerlerle su taşıma işini üstlendiğini belirterek, mahallelere tankerlerle gidilerek su deposuna içme suları aktarıldığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X