İddia: Kanalizasyon şebekesinde Kaşıkçı’nın izine rastlandı

İsmini açıklamayan Türk kaynaklar, polisin muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu söylerken konsolosluk binasına bağlı kanalizasyon şebekesinde Kaşıkçı’ya ait adli deliller bulunduğunu belirtti.

İddia: Kanalizasyon şebekesinde Kaşıkçı’nın izine rastlandı

Bağımsız haber sitesi Middle East Eye (MEE) evlilik işlemleri için İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna gittikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı hakkında yeni bir iddiada bulundu.

MEE’nin soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Kaşıkçı iki kişi tarafından öldürülüp vücudu parçalara ayrılmadan önce başkonsolosun odasından sürüklenerek çıkarıldı. Haber sitesinin ulaştığı Türk kaynak polisin elinde cinayete ilişkin görüntü ve ses kayıtları olduğunu iddia ederken, bu kayıtların nereden elde edildiğini açıklamadı.

İddiaya göre Kaşıkçı konsolosluk binasına giriş yaptıktan sonra, bir yetkili tarafından karşılanarak başkonsolosun odasına götürüldü. Bundan kısa süre sonra iki kişi odaya girdi, Kaşıkçı’yı oradan sürükleyerek çıkardı ve öldürmek üzere başka bir odaya götürdü. Kaşıkçı’nın cansız bedeni üçüncü bir odada parçalara ayrıldı.

Binaya girildiği zaman “Adli tıp ekibi nereye bakacaklarını çok iyi biliyor” diyen kaynaklar cesedinden kalan parçaların konsolosluk bahçesine gömüldüğünü tahmin ediyor.

Öte yandan Kaçıkçı’nın nasıl öldürüldüğünü anlatan kaynak, polis müfettişlerinin, binaya bağlı kanalizasyon şebekesi aramalarından yeterli adli delillere sahip olduklarından emin olduklarını söyledi.

The Washington Post gazetesi yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için başkonsolosluğa gitmişti. Bu tarihten sonra gazeteciden haber alınamıyor. Emniyet “Kaşıkçı konsolosluktan çıkmadı” derken, Suudi yetkililer Reuters muhabirine kapılarını açıp Kaşıkçı’nın binada olmadığını öne sürmüştü. Son olarak Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul başkonsolosluğunun incelenmesine izin vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X