İdlib’e hava saldırısı yeniden başladı

Rusya’nın Türkiye’yle yaptığı ateşkes görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine Rusya idlib’e hava saldırılarını yeniden başlattı. 

İdlib’e hava saldırısı yeniden başladı

Türkiye’nin görüşmelerde Suriye ordusunun kimi yerlerden çekilmesini istediği, bu talebin kabul edilmediği abelirtildi.

Suriye ve Rusya’nın İdlib’de silahlı muhaliflere karşı başlattığı harekatın ardından, Türkiye devreye girerek Rusya’yla ateşkes görüşmelerine başlamıştı.

Görüşmelerin Türkiye’nin Suriye ordusunun Hama’nın kuzeybatısında yeni kontrol altına aldığı yerlerden çekilmesi yönündeki talebi nedeniyli  sonuçsuz kaldığı aktarıldı.

Bunun ardından Rusya Hava Kuvvetleri İdlib’de El Kaide bağlantılı Hey’et Tahrir’uş Şam’a yönelik hava saldırılarını tekrar başlattı. Erihe ve Han Şeyhun kasabalarının da aralarında bulunduğu pek çok bölge Rus uçakları tarafından vurulurken, Suriye ordusunun da gelecek günlerden kara harekatını yeniden başlatacağı açıklandı.

İDLİB TÜRKİYE’NİN SORUMLULUĞUNDA

Bu arada Suriye ordusu ile Rusya’nın hava bombardımanını artırdığı İdlib için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşkes çağrısına Moskova’dan yanıt geldi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Idlib’de rejim karşıtı güçlerinin sivil ve Rus hedeflerine ateş etmelerini engellemenin Türkiye’nin sorumluğunda olduğunu açıkladı. Peskov, Soçi Mutabakatı’na istinaden bunun Türkiye’nin sorumluluk alanında bulunduğunu vurguladı.

Taraflar arasında İdlib konusunda fikir ayrılığı olmadığının altını çizen Peskov, ‘İdlib’de ateşkes sağlanması gerekiyor, teröristlerin Hmeymim üssü de dahil olmak üzere askerlerimizin bulunduğu sivil hedeflere yönelik saldırılara son vermesinin sağlanması gerekiyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X