İftar saati kana buladılar! Çok sayıda kişi vefat etti

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir okulun önünde iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı yayınladığı mesaj ile “Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dost ve kardeş Afgan halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

İftar saati kana buladılar! Çok sayıda kişi vefat etti

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, basına yaptığı açıklamada, Kabil’in Daşt-i Barçi bölgesinde Seyid-ü Şüheda Okulu önünde bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda çoğu öğrenci 30 sivilin yaşamını yitirdiğini ifade eden Aryen, 52 sivilin de yaralandığını, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Görgü tanıkları ise saldırganın bomba yüklü araçla söz konusu okulun giriş kapısını hedef aldığını, saldırıda 30’un üzerinde sivilin öldüğünü öne sürdü.

Saldırının olduğu bölgeye çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Taliban ise saldırıyla bağlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada,

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Daşt-i Barçi bölgesinde bugün (8 Mayıs) iftar zamanı bomba yüklü bir araçla bir okulun önünde gerçekleştirilen terör eyleminde aralarında öğrencilerin de bulunduğu en az 30 sivilin hayatını kaybettiği ve 50’nin üzerinde kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X