İhracat temmuzda gaza bastı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, dün itibarıyla temmuz ayı ihracatında geçen yılın eş dönemine göre yüzde 20’nin üzerinde artışla gittiklerini söyledi.

İhracat temmuzda gaza bastı

Gülle, konuya ilişkin açıklamasında, ihracat artışının haziranda belki de seçimin etkisiyle biraz beklentilerin altında kaldığını hatırlatarak, ”Ancak şu anda temmuzda yüzde 20’nin üzerinde bir artışla gidiyoruz.

Belki ay sonunda en yüksek temmuz rakamı açıklayacağız. Bu da geçen ay 161,5 milyar dolar olan ihracat rekorunu daha da yukarıya koyacak. Yıl sonundaki 173 milyar dolarlık hedefi yakalamada önemli bir eşik olacak” diye konuştu.

Temmuzda iyi bir ihracat rakamı geleceğini ifade eden Gülle, eylül, ekim ve kasımdaki performans ile ihracat hedefini tutturacaklarını ve biraz da geçecek gibi bir projeksiyon gözlediklerini vurguladı.

KOMŞULARA AĞIRLIK VERİLECEK

Gülle, yeni döneme ilişkin, değişim ve dönüşümün birinci söylemleri olduğunu, ülkede üretim yaparak dünyaya sattıklarını belirterek, rekabet edilebilir kalite ve standartlarda üretim yaptıklarını bildirdi.

En çok ihracat yapmaları gereken ülkelerin komşuları olduğunu dile getiren gülle, ancak en yüksek ihracatı AB’ye yaptıklarını, AB’deki artışa rağmen İran’da, Irak’ta, Suudi Arabistan’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde düşüş yaşandığını bildirdi. ”İş siyasetin önündedir” diyen Gülle, bu nedenle söz konusu ülkelere yönelik çalışmaları derinleştireceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X