İhracatçıdan 10 öneri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihracat bedellerinin yurda getirilmesi ile ilgili son tebliğin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a 10 maddelik bir çözüm paketi sundu.

İhracatçıdan 10 öneri

TİM’den yapılan açıklamaya göre, Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık bin firma katıldı. Açılışta konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu dönemden daha çok ihracat ile çıkılacağını belirterek, TİM yönetimi olarak geçen hafta konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la bir araya geldiklerini vade, ihracat bedeli oranı, kur farkı konuları başta olmak üzere tebliğe ilişkin sorunları anlattıklarını kaydetti.

Bakan Albayrak’a 10 çözüm önerisi sunduklarını aktaran Gülle, önerileri şöyle özetledi: ‘180 günlük süre 360 gün olarak değiştirilmeli. İhracat bedelinin bankaya satılması zorunlu olan yüzde 80’lik kısmı yüzde 40’a çekilmeli. İhracat bedellerinin dövize çevrilmesinde döviz kuru sabit tutulmalı.

Serbest bölgelerin KKDF düzenlemesinde olduğu gibi döviz kredi işlerinde de ‘yurt içi’ olarak değerlendirilmeli. Tebliğ hükümlerinin 6 ay olan geçerlilik süresi uzatılmamalı. Güvenilir bankacılık sistemi olmayan ülkelerle yapılan ihracat işlemlerinde, dövizin yurda getirilmesinde ihracatçıyı koruyan yöntemler ortaya konulmalı.’
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X