İhracatçıların yeni rotası Filipinler

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Filipinler ve Türkiye’nin ticaret hacmini milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflemesi gerektiğin söyledi.

İhracatçıların yeni rotası Filipinler

TİM tarafından hedef pazarların ihracatçılara tanıtıldığı ‘İhracat Pusulası’ etkinlikleri kapsamında ‘Rota:Filipinler’ konulu toplantı gerçekleştirildi.

Gülle, toplantının açılışında konuşmasında, tek hedeflerinin her yıl yapılan ihracatı artırmak olduğunu belirtti. Türkiye’nin Filipinler’e 133 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, bu ülkeden yapılan ithalatın ise 146 milyon dolar olduğunu kaydeden Gülle, “Filipinler’in yıllık 105 milyar dolarlık ithalat yaptığı dikkate alındığında, Türkiye’nin Filipinler pazarından aldığı pay oldukça düşük.

Filipinler ve Türkiye, ticaret hacmini milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflemeli. Türkiye olarak bu ülkeye buğday unu, tütün, motorlu taşıtlar, ilaç gibi ürünler satıyoruz. Filipinler’in un ihtiyacının yüzde 36’sını Türkiye karşılıyor” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X