İhracatta her yere ayak basıyoruz

Türkiye’nin başarılı performansla 10 ayda ihracatta yüzde 2,6’lık artış yakaladığını kaydeden TİM Başkanı Gülle, artık büyümede, üretimde ve ihracatta yakaladıkları başarıyı hizmetlerde de sürdürdüklerine işaret etti.

İhracatta her yere ayak basıyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, dünyadaki 223 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, her yere ayak bastıklarını söyledi.

Gülle, İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin açılışındaki konuşmasında ticaret savaşları, korumacılık politikaları gibi ekonomiyi durgunluğa iten gelişmelere işaret etti. Küresel ticareti etkileyen tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin başarılı performansla 10 ayda ihracatta yüzde 2,6’lık artış yakaladığını ifade eden Gülle, bölgesel ve küresel gelişmelerin imkan ile kaynaklarını artık daha kapsayıcı şekilde kullanmaları gerektiğini vurguladı. Gülle, bu anlayışı kamu ve özel sektör yatırımlarıyla doğrudan yatırımlarda pratiğe döktüklerini kaydetti.

223 ÜLKEYE İHRACAT

Türkiye’nin 2018 itibarıyla dünyanın en fazla Turist çeken 6’ncı ülkesi konumunda olduğuna dikkati çeken Gülle, ‘yıllık ortalama 550 bin yabancı hastanın sağlık imkanlarından faydalanmak adına Türkiye’yi ziyaret ettiğini dile getirdi. İsmail Gülle, ‘’182 ülkeden 100 binin üzerinde yabancı öğrenci ise üniversitelerimizde eğitim görüyor. Dizi ve film ihracatında ABD’den sonra dünyada ikinci sıraya yükseldik. Artık büyümede, üretimde, ihracatta yakaladığımız başarıyı, hizmetlerde de sürdürüyoruz. Dünyadaki 223 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiriyor her yere ayak basıyoruz” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ ODAK NOKTASI

Amaçlarının mevcut coğrafyada barışın ve iş birliğinin hüküm sürmesiyle oluşacak refahın tüm bölge ülkelerine yayıldığı bir ekosistem oluşturabilmek olduğunu anlatan Gülle, şöyle devam etti: ‘’Bu amaç uğruna çalışıyor, bölgesel ekonomik bağımsızlığımızın en önemli odak noktasına kardeşliği, beraberliği ve paylaşımı koyuyoruz.”

BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK

Türk Girişimci ve İş Adamları Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Avcı da, iş yapma modellerinde ve ticarette yaşanan değişim ile dönüşüme değindi. Zamanın ruhunu anlamayan oyuncuların zamanla kaybolup gideceğinin altını çizen Avcı, zor ve çetin bir yılı geride bıraktıklarını belirtti. Avcı, ‘’Türkiye ekonomisi, son 4 yılda dördüncü defa resesyondan çıkış sinyali verdi. İşte bu noktada büyümenin kalitesi ve sürdürülebilir olması için ev ödevlerimizi eksiksiz yapmaktan başka çıkış yolu görünmüyor” dedi. Yatırım ve istihdamın sürdürülebilir olması için yüzde 5 büyümenin sürdürülebilir kılınması gerektiğini ifade eden Avcı, ‘’Bağışıklık sistemi gelişmiş bir ekonomi için üretim, sanayi, katma değerli verimlilik odaklı bir sanayi modeline acilen geçmeliyiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X