İhtisas’ta sona doğru

Yarım asra yakın hizmet veren Yüksek İhitsas Kalp ve Damar Hastanesi için beklenen yıkım ihalesi tamamlandı. Tamamlanan ihale ile yıkım çalışmaları başlayan hastane yerine 250 yataklı Yıldırım Devlet Hastanesi yapılması planlanıyor.

İhtisas’ta sona doğru

DERYA DEMİR

1970’li yıllarda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 1992 yılından sonra ise Yüksek İhtisas Kalp ve Damar Hastanesi olarak hizmet veren ve yaklaşık 2 ay önce boşaltılan hastanenin yıkımına başlandı. Uzun yıllardır Bursa ve civar illere başta kalp hastalıkları olmak üzere şifa dağıtan hastanenin yıkımının Kurban Bayramı’nın araya girmesi nedeniyle 20 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Yıkım firması tarafından bir bölümü yıkılan hastanede çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Deprem yönetmeliğine uymadığı ve ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle boşaltılan Yüksek İhtisas Kalp ve Damar Hastanesi kampüsünde, yıkım çalışmaları ilk olarak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmet Merkezi’nde başlamıştı. Yıkımı tamamlanan 2 binanın yerine yapılması planlanan Sağlıklı Hayat ve Yaşam Merkezi, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık Hizmet Merkezi için de inşaat çalışmaları sürüyor. 

250 YATAKLI HASTANE GELECEK

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından hastanenin yerine 250 yataklı Yıldırım Devlet Hastanesi’nin yapılmasını planladıklarını kaydeden İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, hastane ile ilgili çalışmaların kısa sürede başlayacağını söyledi. Hastanenin genel bir konsept  ile hizmet vereceğini belirten Akan, bu hastanenin de tamamlanması ile birlikte kentin doğusundaki hastane kapasitesinin yükseleceğinin altını çizdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X