İKB, Türkiye’ye desteği artıracak

İslam Kalkınma Bankası Grubu (İKB) Başkanı Bandar Hajjar, Türkiye’ye yönelik desteklerini artıracaklarını söyledi.

İKB, Türkiye’ye desteği artıracak

Hajjar, yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu ve şoklara karşı direnç gösterdiğini belirterek, ‘Türkiye özellikle yoksulluğun azaltılmasında muazzam kazanımlar elde etti.

Büyümenin faktörleri olan güçlü yatırımcı ve iş dünyası güveni ile Türkiye’nin bu yüksek büyüme ivmesini sürdürmesi bekleniyor’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İKB Grubu’ndan en fazla faydalanan dördüncü ülke olduğuna dikkat çeken Hajjar, ”Bugüne kadar ülkeye 483 proje için 11,2 milyar dolar finansman sağladıklarını kaydetti. Hajjar, ”Bunun 6,7 milyar dolarlık kısmı ticaret finansmanı, 3,8 milyar dolarlık kısmı proje finansmanı, 737 milyon doları da özel sektöre finansmandan oluştu.

Türkiye’de yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği artırma projelerine 700 milyon doların üzerinde yatırım yaptık” dedi. Hajjar, İKB Grubunun, Türkiye’nin enerji, ulaştırma, sağlık, ticaret ve İslami finans sektörlerine ve özel sektörün gelişmesine yönelik olan iş birliğini ve desteğini artıracağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X