İkinci aday çıkabilir mi?

Bugünkü kongrede Mesut Mestan’ın karşısına aday çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.  

İkinci aday çıkabilir mi?

Bursaspor’da bugün yapılacak Genel Kurula Mesut Mestan’ın tek başkan adayı olarak girecek. Ancak yeşil beyazlı camiada bir süredir kulislerle büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Bir grup genel kurul üyesi kongrede tüzük değişikliğine giderek Mesut Mestan’ın karşısına yeni bir başkan adayı çıkarma fikri üzerinde duruyor. Peki bu tüzük değişikliği nasıl olacak? Dernekler kanununa göre kongrede tüzük değişikliği yapılabiliyor. Genel kurula katılan kongre üyelerinin onda biri tüzük değişikliği için genel kurul Divan Başkanlığına imzalı önerge verme zorunluluğu bulunuyor

TÜZÜĞÜN ÖNÜ AÇILIYOR

Bu şart yerine geldiği vakit Olağanüstü Genel Kurul Divan Başkanlığı bu önergeyi kongre gündemine alarak oylama yapmak zorunda. Oylamada genel kurul üyelerinin üçte ikisi ‘evet’ dediği takdirde tüzük değişikliği yapılmasının önü açılıyor. Burada dikkat çeken husus tüzük değişikliğin mevcut kongreden itibaren geçerli olduğunun belirtilmesi ve yönetim ile başkan adaylığı hakkında bulunan tüm maddelerin değiştirilmesinin şart olması. Tüm bunlar sağlandığı takdirde kongrede Mesut Mestan’ın karşısına yeni bir başkan aday çıkabiliyor. Bursaspor’da uzun süredir Hayri Yazıcı’nın ismi aday olarak geçiyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X