İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi’ni kurdu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında hayata geçirilen ‘Afet ve Acil Durum Eğitimi Hizmetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü’ gereği Bursa il genelinde görevli çok sayıda gönüllü öğretmenle birlikte bir kurtarma

İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi’ni kurdu

MEMAKUB adı verilen ve 24 kişiden oluşan Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği, Bursa’daki okullarda yaşanacak olası acil durumlarda arama, koruma, kurtarma ve tahliye faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin (İSGB) birlikte düzenlediği eğitime katıldı.

ÖĞRETMENLER EĞİTİM ALDI…

Bir hafta boyunca süren eğitimlerle Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği (MEMAKUB) gönüllülerine, enkaz üzerinde arama, güvenlik önemleri alma, sesli ve görüntülü arama kurtarma, tahliye, koruma vb. konularda bilgiler ve uygulamalı eğitimler verildi. Binadan iple inen, dağda arama yapan, enkazda arama kurtarma eğitimi alan öğretmenler, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddeler ile arama kurtarma malzemeleri hakkında da bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi bünyesinde oluşturulan arama ve kurtarma birliği okullarda yaşanabilecek muhtemel bir deprem veya afet durumunda ilk müdahaleyi yapmak üzere eğitildi. Öğretmenler ihtiyaç halinde AFAD ekiplerine de yardım edecekler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X