İlk hedef gruptan çıkmak

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk olarak grupta başarılı olmak istediklerini söyleyen Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, “ Yakaladığımız genç jenerasyonla, başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

İlk hedef gruptan çıkmak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk hedefin gruptan çıkmak olduğunu söyledi. “EURO 2020’de gönlümüze göre iyi bir kura oldu” dilen Özdemir, “Hiçbir zaman, ‘Kolay bir kuradır. Takımları çok rahat geçeriz’ gibi cümle kullanmadım, kullanmak da istemiyorum. İtalya 10 maçında 10 galibiyetle grup lideri olarak karşımızda. İsviçre ayrı bir grubun lideri olarak karşımızda. Bunun yanında Ryan Giggs’in yönettiği, çoğu Premier Lig’de oynayan önemli futbolculardan kurulu Galler kolay bir rakip değil. Ama biz takımımıza, hocamıza, kadromuza güveniyoruz. Yakaladığımız genç jenerasyonla, başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah ana hedefimiz bu gruptan çıkmak” yorumunda bulundu.

TÜRKİYE KONUŞULACAK

Başkan Özdemir, Türkiye’nin 12 Haziran’da İtalya ile turnuvanın açılış maçını oynayacak olması konusunda şu ifadeleri kullandı: “Sevindiğim bir nokta var. 30 Mayıs’ta dünya futbolunun gözbebeği Şampiyonlar Ligi finali Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Bir hafta sonra İtalya’da İtalya ile Avrupa Şamyiyonası’nın açılış maçını oynayacağız. Şampiyonlar Ligi’ni seyrederken herkes Türkiye’yi konuşacak. 1 hafta sonra İtalya ile Avrupa Şampiyonası’nın açılışını yapacağız. Türkiye için muhteşem bir tanıtım olacak. Milli Takımın motive olması açısından bu büyük bir şans. İnşallah güzel değerlendiririz. Sonrasında iki maçı Bakü’de oynayacağız. Kardeş ülke Azerbaycan. Ben inanıyorum ki Bakü’nün sahasını Türk seyircileri dolduracak. O motivasyonla saha ve seyirci avantajımızla puanlar alıp gruptan çıkacağız. Gruptan ikinci olarak çıkabilirsek sonraki turdaki maçın da iyi bir maç olacağına inanıyorum.”

Her gün planlandı

Finallere katılımın hep birlikte başarıldığını belirten Nihat Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:
“12 Haziran’a kadar olan 192 günün her bir gününü planlayarak benim odama geldi. Kendisini ve takımını nasıl hazırlayacak, her şey planlı. Kendisi bu hafta Roma ve Bakü’ye giderek yerinde görerek programını kesinleştirecek. 2 hazırlık maçımız da kesinleşti. Ben iyi bir hazırlık ortamıyla, iyi bir konsantrasyon sağlayarak yürüyeceğimizi düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X