İlkokulda başörtüsü yasaklandı

Avusturya Parlamentosu’nda yapılan oylamada ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısı koalisyonu oluşturan sağ popülist Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve muhafazakar Avusturya Halk Partisi (ÖVP) milletvekillerinin oylarıyla parlamentodan geçti. 

İlkokulda başörtüsü yasaklandı

Tasarıya göre ‘Başın kapatılmasıyla bağlantılı, dünya görüşünü belli eden ya da dinle şekillenmiş giysilerin giyilmesi yasak.’ Avusturya hükümeti yasanın sadece Müslümanların taktığı başörtüsünü kapsadığını, Yahudilerin taktığı Kipa ya da Sihler’in taktığı Patka’nın kapsama dahil olmadığını ifade etti.

FPÖ’nun eğitim politikaları sözcüsü Wendelin Mölzer yaptığı açıklamada, ilkokullarda başörtüsü yasağıyla ‘siyasi İslam’a’ karşı bir işaret vermek istediklerini söyledi. ÖVP milletvekili Rudolf Taschner ise amacın ‘Müslüman kız çocuklarını teslimiyetten kurtarılması’ olduğunu belirtti. 

Avusturya Parlamentosu’ndaki muhalefet partileri başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısına karşı oy kullanarak hükümete ‘çocukların refahını değil, gazete manşetlerini düşündüğü’ suçlamasında bulundu. Avusturya İslam Birliği IGGÖ başörtüsü yasağını eleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X