IMF’den fırtına uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin beklentilerin üstünde bir hızla yavaşladığına dikkat çekerek, ‘dört bulutun’ fırtına yaratabileceğini söyledi.

IMF’den fırtına uyarısı

Dubai’de düzenlenen World Government Summit’te konuşan Lagarde, ülke yönetimlerinden, olası bir fırtınaya karşı hazırlıklı olmalarını istedi. Söz konusu riskleri ‘ticari gerginlikler ve ek gümrük vergileri artırımı’, ‘finansal sıkılaşma’, ‘Brexit süreci belirsizliği’ ve ‘Çin ekonomisindeki artan gerileme’ şeklinde sıralayan Lagarde, ABD ve Çin arasındaki ticari gerginliğin etkilerinin şimdiden görülmeye başladığını kaydetti. “Bu gerginliğin nasıl yatışacağını bilmiyoruz fakat şimdiden ticaret ve piyasadaki güveni etkilemeye başladığını görebiliyoruz” diyen Lagarde ayrıca hükümet ve şirketlerin yüklü borç masraflarının da çeşitli riskler olduğuna aktardı. Lagarde, “Havada çok fazla bulut olduğunda, fırtınanın çıkması için gereken tek şey bir yıldırımdır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X