IMF’den senkronize yavaşlama uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonominin artan ticaret ihtilafları nedeniyle ‘senkronize yavaşlama’ ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

IMF’den senkronize yavaşlama uyarısı

Georgieva, 1 Ekim’de IMF başkanı olarak göreve başlamasından sonra ilk değerlendirmesini IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları öncesi Washington’da yaptı. Ticari ihtilafların küresel ekonomi üzerindeki etkisine yönelik uyarılarda bulunan Georgieva, ticaret savaşlarının kazananının olmayacağını vurguladı. Georgieva, ”Ticaret ihtilaflarının küresel ekonomiye kümülatif etkisi 2020 yılında 700 milyar dolar tutarında azalma veya Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 0,8’inin kaybedilmesi olabilir. Bu yaklaşık olarak İsviçre ekonomisinin büyüklüğü kadar. Bu yıl dünya ekonomilerin yaklaşık yüzde 90’ında daha yavaş büyüme bekliyoruz. Küresel ekonomi artan ticaret ihtilafları nedeniyle ‘senkronize yavaşlama’ ile karşı karşıya” dedi. IMF’in yeni başkanı, dünyada artan özel sektör borcuna da dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X