İMSİAD, Yıldırım’daki kentsel dönüşümü tartıştı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşümü masaya yatırdı….

İMSİAD, Yıldırım’daki kentsel dönüşümü tartıştı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşümü masaya yatırdı. İMSİAD, inşaat sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusunu ele aldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, Uludağ Üniversitesi Karmer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Polat, müteahhitlerle bir araya geldi. İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “İnşaat sektörü temsilcilikleri olarak, kentsel dönüşümü Bursalı firmaların üstlenmesini istiyoruz. Bu hem şehir ekonomisine olumlu katkı, hem de doğru sonuçlar alınmasını sağlar. Bu açıdan belediyelerimiz, daha önceki kötü uygulamaları göz önünde bulundurarak, şehri tanıyan, yatırımını bu şehre yapan, şehrin değerlerini gözeten firmalarla kentsel dönüşümü yürütmelidir. Çok iyi biliyoruz ki, sizlerin de öncelikli meseleleri arasında yer alan bu hususta birlikte hareket etmek en doğru yoldur” dedi Yıldırım Belediyesi Başkanı Edebali ise, “Bursa birinci derecede deprem bölgesidir. Bursa’da aktif fay hatları var. Bu fay hatları geçmişte çok yıkıcı depremlere sebebiyet verdi. Uzun yıllardır bu fay hatları suskun. Dolayısıyla bu bizim için çok büyük bir tehlike. Son yıllarda yoğun insan göçüyle oluşan plansız yapılaşma artık şehri nefes alamaz duruma getirmiştir. Bu gerçeklerden hareketle şehrimizin yeniden planlanmasına, yeniden kurgulanıp tasarlanmasına acilen ihtiyaç var. Şehirler adeta yaşayan bir organizma gibidir. Yaşayan bir organizmanın hayati fonksiyonlarını kıstığımız zaman, o organizma zaman içersinde hayatiyetini sürdüremez ve yok olur. Şehirlerimiz yoğun göçten kaynaklanan problemleri bugün fazslasıyla yaşıyor. Belirli bölgelerde hayatı felç eden durumlarla karşı karşıyayız. Şehrimizi geleceğe taşımak için tek kurtuluşumuz kentsel dönüşümdür” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X