İnegöl Gümrüğü’ndeki ihracat işlemlerinde artış

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Gümrüğü’ndeki ihracat işlem hacminin bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış gösterdiğini açıkladı.

İnegöl Gümrüğü’ndeki ihracat işlemlerinde artış

SALİH BAKICI

2017 yılında 901 milyon dolar ihracatın yapıldığı İnegöl’de, İnegöl Gümrüğü’nden 143 milyon dolarlık işlem yapıldığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, bu rakamı 2018 yılının ilk 9 ayında yakaladıklarını ifade etti. 

İnegöl’ün ekonomik verileriyle Türkiye’ye örnek olan önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, ihracata ağırlık veren iş dünyasına teşekkür etti. Mobilya, orman ürünleri, tekstil, makine ve gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda İnegöl’den 1 milyar dolara yakın ihracat yapıldığını ifade eden Gürel, İnegöl’ün Türkiye’nin kalkınması noktasında ciddi katkılar sağladığını belirtti.

İnegöl’de 700’e yakın firmadan tüm dünyaya ihracat yapıldığını kaydeden AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “2017 yılı verilerimize göre ihracatımız 901 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak buna karşın geçen yıl İnegöl Gümrüğümüzden yapılan işlem rakamı 143 milyon dolarda kalmıştı. Halen yüzlerce firmamız Bursa ve İstanbul gümrüklerini kullanıyor.

Ancak bizler bu yılın ilk 9 ayında 140 milyon doları yakaladık. Yıl sonuna kadar 200 milyon dolara yaklaşacağımızı düşünüyoruz. Geçen yıla oranla İnegöl Gümrüğü’ndeki işlem hacmimiz yüzde 20 artmış görünüyor. Bir yandan ihracattaki artış, diğer yandan da işlemlerde İnegöl Gümrüğü’nün tercih edilmesi bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

‘DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ’…

Üretmeye ve ihracata devam edilmesi gerektiğini belirten Gürel, “Bizler genç ve çalışkan bir nüfusa sahibiz. Üzerimize oynanan oyunları, üreten ve ihracat yapan firmalarımızla bozacağız. Biz inadına daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz. Bize düşen görev, iş dünyasının yanında olmak, onların önündeki engelleri kaldırmaktır. İş dünyamıza düşen görev ise, daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmaktır” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X