İnegöl’de 50 milyon liralık yatırım için start verildi

Bütünşehir olduktan sonra ilçelerdeki yatırımlara hız veren Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’de toplam 50 milyon TL tutarındaki yatırımların startını verdi.

İnegöl’de 50 milyon liralık yatırım için start verildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte dönüşüm çalışmaları başlatılan alanlarda incelemelerde bulundu. 

Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle imzaladıkları protokol çerçevesinde Bursa’da tüm okul ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesi’nce karşılandığını belirtti. Bütünşehir uygulaması başladıktan sonra artık ilçelere de yasal olarak müdahil olma hakkını elde ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, başta eğitim ve spor olmak üzere her alanda yatırım atağı başlattıklarını ifade etti. İnegöl’ün de Büyükşehir nimetlerinden nasibini aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini belirten Başkan Altepe, toplamda 50 milyon TL tutan yatırım alanlarını bürokratlarla birlikte gezdi.

İlçede ilk olarak Karalar Köyü’nde 300 bin metrekarelik alana kurulan H. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’ne giden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim görebileceği kampüse sadece alt ve üst yapı olarak 3 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını hatırlattı. Eğitim yatırımları çerçevesinde Orhaniye Mahallesi’ndeki 100. Yıl İlkokulu’nu da gezen Başkan Altepe, yarısı yıkılan okulun 18 derslikli yeni binasının Büyükşehir Belediyesi’nce yenileneceğini, yeni bina tamamlandıktan sonra okulun diğer yarısının da dönüşüme tabi tutulacağını ifade etti. 100. Yıl İlkokulu’na bir de spor salonu kazandıracaklarını söyleyen Başkan Altepe, ardından Erdem Beyazıt İmam Hatip Orta Okulu’nda incelemelerde bulundu. 

Başkan Altepe, bir kısmı yıkılan okulun 24 derslikli yeni binasının Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacağını, okulun kalan yarısının da yeni bina tamamlandıktan sonra dönüşüme gireceğini vurguladı.

Başkan Altepe, İnegöl’deki temasları çerçevesinde Baykara Mahallesi’nde İnegölspor için yaptırılacak spor sahaları ve sosyal tesisler alanını da inceledi. Ardından İnegöl Botanik Park’a giden Başkan Altepe, buraya da yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşa edeceklerini parktın diğer alanlarının da ihtiyaçlara göre yeniden düzenleneceğini belirtti. Başkan Altepe, Boğazköy Barajı’na yapılacak sosyal tesis alanını da inceledi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında Boğazköy’de kullanım hakları İnegöl Belediyesi’ne ait olan 110 dönümlük arazinin Büyükşehir’e verilmesine yönelik kararın alındığını vurgulayan Başkan Altepe, alanı düzenleyerek bölgeye gölet manzaralı güzel bir sosyal tesis kazandıracaklarını ifade etti.

Başkan Altepe, İnegöl’deki temasları çerçevesinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Merpa Pazarı’nı da gezdi. Çatı kısmı tamamen sökülen pazar yerinin Büyükşehir kaynaklarıyla yeniden inşa edileceğini belirten Başkan Altepqe, burada da 12 bin 300 metrekare alanda yeni bir pazar alanı oluşturacaklarını, 3000 metrekarelik bölümde de katlı otopark yapılacağını söyledi. Başkan Altepe, inceleme yaptığı İnegöl Yaş Sebze Meyve Hali’nin de yine Bursa Tarım AŞ’ye bağlanarak yeniden düzenleneceğini, çalışmalar tamamlandıktan sonra yine İnegöl esnafı yararına aynı şirket tarafından işletileceğini ifade etti. Başkan Altepe, Alanyurt mevkiinde bulunan arazinin de yeni mezarlık alanı olarak vatandaşın kullanımına sunulacağını açıkladı.

Başkan Altepe, tespit ve proje çalışmalarının ardından ilçelerde bir bir yatırımlara başladıklarını vurguladı. İnegöl’de de hazırlık çalışmalarının tamamlandığını, yatırımlara startı verdiklerini kaydeden Başkan Altepe, ilçenin her köşesinin adeta şantiye alanına döndüğünü söyledi. İnegöl’ün her türlü potansiyelini harekete geçirmek, artı değer sağlamak istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bugün eksiklikleri yerinde görelim ve ona gere çalışmalarımıza ağırlık verelim istedik. Destek veren herkese, başta İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 30 Mart tarihinden itibaren Türkiye’de ilçeler açısından yeni bir sürecin başladığını hatırlattı. 2014 yılının neler yapılacağının belirlenmesiyle geçtiğini söyleyen Aktaş, “Artık sahada bunları bir bir uygulama zamanı. Normal projelerimizin yanında Büyükşehir’in gücünü kullanarak büyük çapta yatırımları almak, ilçemiz adına sevindirici” diye konuştu.

Başkan Altepe’ye İnegöl temaslarında eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da, verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, ilçede özellikle ilk ve ortaokul eksiğinin bulunduğunu hatırlattı. H. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün düzenlenmesinin, 100. Yıl İlkokulu ve Erdem Beyazıt İmam Hatip Orta Okulu’nun A’dan Z’ye yenilenmesinin eğitim anlamında büyük bir yükün Milli Eğitim’in üzerinden kaldırılması anlamına geldiğini vurgulayan Bilican, ilçede acil olarak 10 orta öğretim kurumuna ihtiyaç duyduklarını belirterek, Başkan Altepe’den bu konuda yardım istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X