İnegöl’de aşılamanın önemi anlatıldı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Dünya Aşı Haftası kapsamında İnegöl’de, ´Bağışıklama ve Aşının Önemi´ konulu konferans düzenlendi.

İnegöl’de aşılamanın önemi anlatıldı

İnegöl Devlet Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte ayrıca Ebeler Haftası olması nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesinde doğan çocuklar ile ebeleri bir araya geldi. Etkinliğe; Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünal ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Konferansta konuşan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, “Bağışıklama 65 yaş üstü yaşlılarda, bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıklara karşı, ölümlere ve sakat kalmaları engellemek adına çok büyük bir halk sağlığı hizmetidir. Bu kapsamda Sağlık Müdürlüğü olarak aşılama faaliyetlerine oldukça önem veriyoruz. Çok şükür ki aşılamalar ile şu anda uzun yıllardan beri ülkemizde gözükmeyen çocuk felci gibi pek çok hastalığı önlemeyi başardık”  dedi.

Programın aynı zamanda Ebeler Haftası’na denk gelmesi nedeniyle ebelere yönelik bir kutlama gerçekleştirmek istediklerini de ifade eden Dr. Kuzhan, “Bir annenin doğum sancısı çektiği süreçte de bebeğini ilk kez kucağına aldığı o mutlu anda da sizler yanındasınız. Büyük bir özveri isteyen bu kutsal görevi yerine getiren sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Bir bebeğin doğumunda ilk dokunduğu eller olan ebelerimize sağlıklı nesiller yetiştirmek adına verdikleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, bağışıklama ve aşı konulu konferansın faydalı geçmesini diledi. Ebelerin bir bebeğin doğumunda ilk merhaba dediği insanlar olduğunu ifade eden Yiğit,  “Ebelik bu sebeple çok özel ve kutsal bir meslek. Bu vesileyle tüm ebelerimizin haftasını kutluyorum” diye konuştu.

EBELER VE DOĞUMLARINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇOCUKLAR BİR ARAYA GELDİ

Program, İnegöl Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Münir Hançer’in, bağışlama ve aşının önemini anlattığı sunumuyla devam etti. Ardından İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğan çocuklar, doğumlarını gerçekleştiren ebelerine teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Oldukça duygusal anların yaşandığı program, çocukların ebelerine çiçek takdim etmesiyle son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X