İnegöl’de çiftçilere soğuk hava deposu 

İnagöl’de meyve sebze üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla  soğuk hava deposu yapılacak. Deydinler Mahallesi’nde 30 bin dekar üzerine  kurulacak tesiste ayrıca meyve paketleme işlemi de yapılacak.

İnegöl’de çiftçilere soğuk hava deposu 

İnegöl Belediyesi ortaklığında kuruluşu gerçekleştirilen S.S. İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin, ilk genel kurul toplantısında üyelerinin de verdiği yetki ile taahhüt edilen konuların ilk ve en önemlisi hayata geçirildi. 
Belediye Başkanı Alper Taban, S.S. İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taban, kooperatif bünyesinde kurulması planlanan soğuk hava deposu, meyve paketleme ve İşleme tesisin kurulacağı arazinin, kooperatif bünyesine kaydının gerçekleştirildiği, arazinin Deydinler Mahallesi’nde bulunduğu ve 30 bin dekar olduğunu açıkladı.

Kurulacak tesis ile ilgili ön hazırlık çalışmalarının da başladığını belirten Taban, “Gerçekleşen bu çalışmanın İnegöl’e ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bununla birlikte Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK)’nın sağladığı tarımsal destek programlarından faydalanmak amacıyla kooperatif bünyesinde kurulan proje ekiplerimiz ve yönetim kurulumuz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İnşallah, tarımla ilgili projelerimizi en kısa zamanda bir bir hayata geçirileceğiz. El birliği ile çiftçilerimize en güzel hizmetleri sunmak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X