İnegöl’de hamsi festivali!

İnegöl Karadeniz Güvenspor, Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İnegöl Kent Konseyi işbirliğinde 25 Ocak Pazar günü Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde “Hamsi Festivali” düzenlenecek.

İnegöl’de hamsi festivali!

Festival, Karadeniz Güvenspor Tesislerinde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantıya organizasyon komitesi üyeleri İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Şahin, Karadeniz Güvenspor Başkanı Metin Öztürkoğlu, Trabzonlular Derneği yöneticilerinden Savaş Genç, Necati Yalçınyiğit, Kulüp yöneticilerinden Muhammet Ergün, Ragıp Akkaya ve Mahmut Emanet katıldı. Metin Öztürkoğlu, “Festivalle ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnegöl halkını festivalimize davet ediyoruz. Festivalin gayesi horon ve hamsinin tadını İnegöl halkına tattırmaktır. Festivalimiz 25 Ocak Pazar günü saat 11.00’de Kültürpark içi Nikah Dairesi önünde başlayacak. Sürpriz şarkıcılar sahne alacak. Festivalimize katılan vatandaşlarımıza gün boyu hamsi dağıtacağız. Ayrıca çiğ olarak dağıtacağımız hamsileri vatandaşlarımız isterlerse kendi mangallarında da pişirebilecek. Hem Trabzon kültürünü İnegöl’e tanıtmak, hem de İnegöl’de bulunan yaklaşık 15 bin Trabzonlu kardeşimizin kaynaşmasını sağlamayı arzu ediyoruz. Hamsilerimiz özel olarak Trabzon’dan gelecek” dedi. 

Öztürkoğlu, desteklerinden dolayı İnegöl Belediyesi’ne teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X