İnegöl’de şeftali ve elma üreticisine uyarı

İnegöllü şeftali ve elma üreticilerine uyarılarda bulunan İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, güve ve iç kurtla mücadelenin başlaması gerektiğini bildirdi.

İnegöl’de şeftali ve elma üreticisine uyarı

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren İnegöllü şeftali ve elma üreticilerine uyarılarda bulunarak, “Şuanda erken uyarı istasyonlarından gelen verilerde şeftalilerde güvelere karşı ve elmalarda ise iç kurtla ilgili mücadelenin başlaması gerektiği uyarısı gelmekte. Üreticilerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

İnegöl’ün, meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı bir bölge olduğunu belirten İbrahim Ekren, “Şuanda yaklaşık 120 bin dekar alanda meyvecilik yapılıyor. Bunun içinde şeftali ve elma üretiminin payı oldukça büyük.

Son günlerde özellikle devlet destekleri ve yapılan teşvikler, bölgemizin iklimsel uygunluğu, meyve üretimini arttırdı. İl Müdürlüğümüz ve İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kanalıyla da konuyla ilgili erken uyarı sistemleri ilçemizde faaliyete geçirildi.

Akbaşlar, Çitli, Turgutlap ve Deydinler Mahallelerinde erken uyarı istasyonlarımız var. Şuanda erken uyarı istasyonlarından gelen verilerde, şeftalilerde güvelere karşı ikinci mücadelenin, elmalarda ise iç kurtla mücadelenin başlaması gerektiği uyarısı gelmekte.

Üreticilerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bu hastalığa karşı tedbir almaları gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X