İnegöl’deki 7. mahalle konağında sona gelindi

İnegöl Belediyesi’nin Yenice Mahallesi Ali Hatipoğlu Sokak üzerinde, 2017 yılında yenileme çalışmalarına başladığı mahalle konağında sona gelindi. 

İnegöl’deki 7. mahalle konağında sona gelindi

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, en kısa sürede konağın hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.

İnegöl Belediyesi, tarihi değerlerine sahip çıkarak asırlık mirasları da gelecek nesillere ulaştırma adına önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda 2012 yılında başlayan Mahalle Konakları projesi ile 6 tarihi yapıyı restore ederek yıkılmaya yüz tutmuş tarihi mekanları ilçe halkının hizmetine sunan İnegöl Belediyesi, 7’nci mahalle konağının yapımında da sona yaklaştı. Yenice Mahallesi Ali Hatipoğlu Sokakta bulunan 3 katlı ahşap yapının restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

İnegöl’ün 7. mahalle konağı olma özelliğini taşıyan yapının restorasyon çalışması aslına uygun olarak gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile birlikte mahalle konağının devam eden çalışmalarını yerinde inceledi. 

İlgililerden restorasyon çalışmasına ilişkin bilgi de alan Başkan Taban, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Taban, “İnegöl Belediyesi olarak durmadan, hız kesmeden hizmetlerimize devam etmek adına çalışmalarımızı gayretle, azimle yürütüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak hayatın her alanında varız. Diyoruz ya belediyecilik doğumdan ölüme kadar geçen her evrede var. Dolayısıyla bizler de sağlıktan spora, ekonomiden turizme, ticarete kadar her tarafta olabilmek adına ve faydalı olmak adına alt yapı ve üst yapı faaliyetleri olmak üzere tüm alanlarda hizmet ediyoruz. Bu arada tarihimize, kültürümüze, bu mirasa sahip çıkabilmek, bunu yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek adına da çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

Alper Taban, 2018 yılı içerisinde de planlanan 2 adet mahalle konağı projesi olduğuna dikkat çekerek “Bunların da süreçlerini işletiyoruz. Uygulama şamasında geçildiğinde kamuoyunu bilgilendirmiş olacağız” açıklamalarında bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X