İngiliz turistlerin yüzde 40’ı döndü

İngiltere’nin dünyaca ünlü turizm şirketi Thomas Cook’un iflasının ardından yolcuların yüzde 40’ının İngiltere’ye dönüşü sağlandı.

İngiliz turistlerin yüzde 40’ı döndü

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu’ndan (CAA) yapılan açıklamada, Thomas Cook’un hafta başında duyurulan iflasının ardından başlatılan kurtarma operasyonu kapsamında yolcularının yüzde 40’ına denk gelen 61 bin kişinin İngiltere’ye getirildiği belirtildi. Açıklamada, sadece önceki gün 69 uçuşla toplam 15 bin Thomas Cook yolcusunun İngiltere’ye getirildiği, dün ise 72 uçuşla 16 bin kişinin ülkelerine ulaştırıldığı kaydedildi.

CAA’dan yapılan açıklamada kurtarma operasyonunun 6 Ekim tarihine kadar devam edeceği, toplamda bin uçuşun yapılmasının planlandığı bildirildi. 178 yıllık Thomas Cook’un, kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından hafta başında ticari faaliyetlerine son verildiği açıklanmıştı. İngiliz hükümeti, yaklaşık 150 bin tatilcinin ülkeye geri getirilmesi için 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük kurtarma operasyonunu başlatmıştı.

Şirketin iflasıyla İngiltere’de 9 bin, tüm dünyada ise 20 bin kişi işini kaybetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X