İngiltere önemli bir potansiyel

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, İngiltere’nin Türkiye için önemli bir pazar potansiyeli oluşturduğunu belirtti.

İngiltere önemli bir potansiyel

UTİB’in milli katılım organizasyonu ile yer aldığı ‘Denim Premiere Vision Londra Fuarı’ 3-4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerinin akın ettiği fuara UTİB de 29 firma ile katıldı. UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Türkiye için önemli bir pazar potansiyeli oluşturduğunu söyledi. Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacminin 2018 yılı itibarıyle 25,1 milyar dolara ulaştığını kaydeden Engin, şunları kaydetti: ‘’Tekstil sektöründe yıllık dış ticaret hacmimiz yaklaşık 430 milyon dolar, hazır giyim sektöründe ise yaklaşık 2 milyar dolar. İngiltere, tekstil ürünlerinden hazır giyime ve deriden mamul ürünlerine kadar birçok ürün ile ürün grubunu Türkiye’den ithal ediyor. Biz de UTİB olarak mevcut potansiyeli ihracata dönüştürebilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Türk firmaları, Denim Premiere Vision Londra Fuarı’nda da gerek ürün kalitesi gerekse de tasarımıyla oldukça beğeni topladı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X