İngiltere Türkiye’yi güvenli listeden çıkardı

Türkiye ve Polonya, İngiltere’nin karantina listesine eklendi. Açıklamada bu ülkeden gelenlerin iki hafta boyunca kendi kendilerini tecrit etmesi gerekeceği belirtildi.

İngiltere Türkiye’yi güvenli listeden çıkardı

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye ve Polonya’nın, İngiltere’nin karantina listesine eklendiğini açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Shapps, ” Edindiğimiz son bilgilere göre, Polonya ve Türkiye’yi seyahat koridoru listesinden çıkarıyoruz. Bu da bu ülkeden gelenlerin iki hafta boyunca kendi kendilerini tecrit etmesi gerekeceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Shapps, Türkiye’nin listeden çıkarılmasına ilişkin “Türkiye’yi ‘seyahat koridoru’ listesinden çıkarıyoruz. Türkiye Kovid-19 vakalarını Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontol Merkezi(ECDC) gibi uluslararası örgütlerin kabul ettiğinden farklı şekilde tanımlıyor.” ifadesini kullandı.

İngiltere’ye bu ülkelerden gelecek olanların kendilerini 14 gün evlerinde izole etmelerinin gerektiğini aksi durumda 10 bin sterline kadar para cezası ile karşılaşabileceklerini kaydeden Shapps, yolcuların ülkeye giriş yapmadan güvenlik formlarını doldurup görevlilere teslim etmeleri uyarısında da bulundu.

Öte yandan Shapps, Karayipler’in Sint Eustatius, Saba ve Bonaire adalarından gelecek yolcuların da 14 gün boyunca karantinaya girmesi gerektiğini belirtti.

Reuters

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X