İngiltere ve Fransa Suriye’ye ilave asker gönderecek

İngiltere ve Fransa’nın, ABD’nin asker çekmesiyle oluşacak boşluğu telafi etmek için Suriye’ye ilave asker göndereceği iddia edildi.

İngiltere ve Fransa Suriye’ye ilave asker gönderecek

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian’ın haberine göre, İngiltere ve Fransa, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki asker sayısını azaltmasıyla oluşacak boşluğu telafiye yönelik olarak bölgeye ilave asker gönderecek. Her iki ülke de Suriye’de terör örgütü DAİŞ’le mücadele amacıyla bulundurdukları elit askeri birliklerin sayısını yüzde 10 ila yüzde 15 artıracak.

Öte yandan, bu ülkelerin Suriye’de halihazırda kaç askerinin bulunduğu gizli tutuluyor. Almanya’nın Suriye’ye asker göndermeyi reddettiği, İtalya’nın ise karar aşamasında olduğu ifade edildi.

ABD’nin Suriye’de bulundurduğu 2 bin ila 2 bin 500 askerini 400’e indirmesi bekleniyor. İngiltere DEAŞ’la mücadele koalisyonu kapsamında Suriye’de hava harekatlarına katılıyor ancak İngiliz hükümeti bölgedeki özel kuvvetler askerleriyle ilgili bilgi vermiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X