‘İnsanlık neredeyse biz orada olacağız’

Başbakan Davutoğlu, “Bazıları Paris yürüyüşünde bulunmamızı sorguluyor, meydanı onlara bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız” dedi.

‘İnsanlık neredeyse biz orada olacağız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Milli savaş uçağı ile ilgili olarak, bir proje olarak daha önce alınan karar çerçevesinde ön tasarım aşamasına yani kritik aşamaya geçilme kararı aldık. Yani şu andan itibaren Türk markalı savaş uçağı projemizin tasarım aşamasına geçilmiş bulunuyor. İnşallah 2023 yılında ilk prototip üretimini de gerçekleştirmeye kararlıyız. Bugün Bakanlar Kurulu’nda ele alacağımız Kamu Yönetiminde Şeffaflık Reformu’nu yarın kamuoyumuzla paylaşma düşüncesindeyiz.”

Biz öksüz, yetim ve mazlumlara sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tarihte bu millet bu yetimlere sahip çıkmıştır.  Bırakın; Kılıçdaroğlu, ‘Mültecilere niye kapılarımızı açtık?’ diye sorsun. Bu yetimlere sahip çıkan vatandaşlarımıza takdirlerimi sunuyorum.

228 dış temsilciğimiz var. Bu açıdan dünyada 6. ülkeyiz.  Biz takip eden değil, öncü olan, kararlı yürüyen bir ülkeyiz. Kim ne diyor beklemeden Türkiye’nin dediğini haykıracaksınız.

“NÜFUSUMUZ ARTSIN”

Tükenmeyen tek kaynak insan kaynağıdır. Her ülke dinamik nüfusuna göre dünya üzerinde söz sahibidir. ‘Aman doğum kontrolünü teşvik edelim, az nüfusla az gelişmişlikle kalalım. Bu eski Türkiye mantığıdır. Biz tam tersini söylüyoruz, nüfusumuz artsın, dinamik yapı olsun. Daha büyük milli gelir üzerinden milli geliri artıralım istiyoruz.

ÇEYİZ HESABI

Çalışan kadınlarla ilgili çok ciddi düzenlemeler yaptık. Çalışan annelere yarı zamanlı çalışma getiriyoruz. Biz özel sektöre hiçbir yük getirmeden kadınlarımızın haklarını devlet olarak karşılayacağız. Annelik de vatan görevi gibi kutsaldır. Çeyiz hesabı getiriyoruz. Devlet evlenmek isteyen gençlere katkıda bulunacak. O aşamada anne ve babanın biriktirdiği hesaba yüzde 15 katkıda bulunacağız.

PARİS’TEKİ YÜRÜYÜŞ

Terör nerede olursa olsun, kim tarafından yapılmış olursa olsun bizim için bir insanlık suçudur ve teröre karşı her yerde her zaman sesimizi yükseltmeye, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Terörün herhangi bir şekilde İslam’la veya herhangi bir dinle yan yana anılmasına kesinlikle izin 

vermeyeceğiz.

Teröre, zorbalığa, tiranlığa, diktatörlüğe karşı çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Her türlü barbarlığa, zulme karşı çıkmaya devam edeceğiz. Devlet terörüne de karış çıkacağız. Gazze’de yapılana devlet terörü demeye devam edeceğiz. Beşşar Esad’ın yaptığına da devlet terörü demeye devam edeceğiz. Bütün zalimlikler karşısında susmayan tek ülke Türkiye, susmayan tek hareket AK Parti oldu.

“İŞTE O ZAMAN BARIŞ GELECEK”

Katledilen Müslüman, Afrikalı, Doğuluysa sessiz kalınıyorsa tek boyutlu karşı çıkılıyordur. Bizim yüreğimiz insanlık yüreğidir. Bir gün özgür Filistin’in başkentinde bu dünya liderleri yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek.

NETANYAHU ELEŞTİRİSİNE YANIT

Bazıları bizim İsrail Başbakanıyla niye yürüyüşte bulunduğumuzu sorguluyorlar, bugün sabah Bahçeli’nin yaptığı gibi. Biz meydanı onlara bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız. 

Bizim orada olmamız ne kadar doğalsa, ne kadar samimiyse, İsrail Başbakanı’nın orada olması o kadar anormal, o kadar gayrisamimidir. Bunu da dünyanın yüzüne haykırdırdık, haykırmaya devam edeceğiz.

“BİZ AVRUPAYIZ, AVRUPA BİZİZ”

Avrupa’ya mesajımız şu dur; Biz Avrupalıyız, Avrupalı olmaya devam edeceğiz. Avrupa’nın meselesi bizim meselemizdir. İslam, Avrupa’nın asli unsurudur. Avrupa tarihi, Osmanlı tarihi olmadan anlaşılamaz. Avrupa’da ırkçılar bunu bilmelidir.

Avrupa’da 45 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa biziz, biz Avrupa’yız. Avrupa’da Müslümanlara yönelik ırkçı yaklaşımlara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Avrupa’daki en büyük tehlike yabancı düşmanlığı, ırkçılıktır. Avrupalı liderleri uyarmaya devam edeceğiz. Bu mesajım da Avrupa’daki Müslümanlara; garip değilsiniz, yalnız değilsiniz.

“OYUNU BOZMAK İÇİN GİTTİK”

Bu saldırıyı yapanlar kimlerin piyonlarıysa en büyük zararı Müslümanlara verdiler. Müslümanların bu saldırıyı sahiplendiği oyununu, algısını bozmak için Paris’e gittik. Kollektif suç anlayışı Nazi hareketinin çıkmasını sağlamıştır.” Avrupa’ya yapacağı ziyaretleri de belirten Davutoğlu, “Brüksel, İngiltere ve Davos’a gideceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X