İnternette dolandırıcıya dikkat

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, internetten bayram alışverişi yapan vatandaşlarımız uyanık olmalı” dedi.

İnternette dolandırıcıya dikkat

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, internetten bayram alışverişi yapan vatandaşları, dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ramazanda e-ticaretin büyük artış gösterdiğini aktaran Palandöken, internetten yiyecek satışlarının yaklaşık yüzde 50 arttığını, ramazan paketi bağışlarının bile bu kanaldan gerçekleştirildiğini belirtti. Bayramlarda ve özel günlerde internet üzerinden yapılan alışverişlerin artmasının, dolandırıcıların ekmeğine yağ sürdüğüne işaret eden Palandöken, ”Özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde siparişten farklı bir ürünün gönderilmesi ya da paranın ödenmesine rağmen ürünün alıcıya ulaşmaması gibi dolandırıcılık vakaları arttı. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, internetten bayram alışverişi yapan vatandaşlarımız uyanık olmalı. Son dakika alışveriş çılgınlığına kapılıp internet dolandırıcılarına fırsat verilmemeli” diye konuştu.

MUTLAKA ARAŞTIRIN

Palandöken, Türkiye’de yaklaşık 40 milyon kişinin internetten alışveriş yaptığını, en fazla giyim, aksesuar, gıda ve elektronik ürünleri satıldığını ifade ederek, ”Dolandırıcılık vakalarının ve hak mağduriyetlerinin yaşanmaması için vatandaşlar internet alışverişi yaparken çok dikkatli olmalı. Öncelikle alışveriş yapılacak sitenin adres çubuğuna dikkat edilmeli. Sitelerin kurumsal olup olmadığı, gizlilik ilkelerine uygun hareket edip etmediği araştırılmalı. Kredi kartı bilgilerinin çalınmaması için 3D secure güvenli ödeme sistemi olan internet siteleri tercih edilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X