İpekböcekçiliği Gürsu’da yeniden canlanacak

Gürsu Belediyesi, kırsal bölgelerde ekonomik çeşitlilik oluşturmak amacıyla ‘İpek Yolunda İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi’ni hayata geçirdi.

İpekböcekçiliği Gürsu’da yeniden canlanacak

Gürsu Belediyesi ve Kozabirlik işbirliğinde hayata geçirilen ‘İpek Yolunda İpek Böceği Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında, ilk etapta Ericek Köyü’ne bin 700 adet dut fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Koza Birlik Yönetim Kurulu’nu temsilen Durmuş Yılmaz da katıldı. Proje, köylerdeki ekonomik kaynaklı göçü durdurmak, ailelerin tüm fertlerine istihdam oluşturmak, diğer tarım faaliyetlerine uygun olmayan toprakların işlenmesini sağlamak hedefleriyle hayata geçirildi.

EKONOMİK VE KÜLTÜREL DEĞER

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarihi İpek Yolu’nun geçtiği Gürsumuzun geçmişten gelen zengin kültürel birikimini geleceğe taşıyacak önemli çalışmalar yapıyoruz.

Geçmişte ipekböceği yetiştiriciliğinin en önemli merkezlerinden olan Gürsumuzda bu projeyi hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz zamanların ipek şehri olan Bursamızın tarihinde de büyük önemi olan bu ekonomik ve kültürel değeri yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz.

Taşıdıkları mimari özelliklerle ipekböceği yetiştiriciliğinin izlerini barındıran ve günümüzde hala ayakta olan evlerle de bu tarihi zenginliğin izleri gözler önündedir. Projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   

Koza üretimi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Belediye Başkanı Mustafa Işık’a teşekkür eden Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba, bu projenin bölgede daha fazla üretimi tetikleyeceğini, çiftçinin daha fazla kazanacağını, koza ithalatından kaynaklanan dış ticaret açığının giderilmesinde katkısı olacağını söyledi.

Proje Koordinatörü Sanat Tarihçisi Ümit Arslanoğlu da, “Liman yoluyla Gemlik ilçesine gelen malların çevre illere taşındığı eski İpek Yolu, Gürsu’dan geçmekteydi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X