iPhone’ları çökerten hata için güncelleme

iPhone telefonların çökmesine ve Mesajlar uygulamasına erişimin engellenmesine yol açan soruna Apple’dan çözüm geldi. Bu sorunu gideren güncelleme iOS 11.2.6 güncellemesi iPhone ve iPad’ler için dün akşam saatlerinde yayınlandı.

iPhone’ları çökerten hata için güncelleme

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11 iPhone ve iPad kullanıcılarının beğenisine 19 Eylül’de sunulmuştu.

Ancak yeni iOS ile birlikte gelen sorunlar nedeniyle Apple, geliştirmelere devam etese de yeni sorunlar gelmeye devam ediyor.

BU MESAJA DİKKAT

iOS 11’deki hatalara bir yenisi daha eklendi. yeni iOS 11 hatası ise belirli karakterlerle gönderilen bir mesaj sonucunda iPhone telefonların çökmesine ve Mesajlar uygulamasına erişimin engellenmesine yol açıyor.

Geçtiğimiz haftadan itibaren pek çok kullanıcının başına gelen bu sorun için Apple harekete geçti ve yeni bir güncelleme yayınladı. iOS 11.2.6 güncellemesi iPhone ve iPad’ler için dün akşam saatlerinde yayınlandı. iOS 11.2.6 ile iPhone’ları çökerten mesaj hatasından kurtulabilirsiniz.

Miilyonlarca kullanıcının beğenisine sunulan iOS 11 için şikayetler bir süredir sıklıkla dile getiriliyordu. iOS 11 sürümünde yaşanan sorunlar sonrasında elini çabuk tutan Apple, iOS 11.1’i yayınlamış ancak otomatik tamamlamanın ‘i’ harfi yerine ‘A[?]’i önermesi en çok eleştiri alan hatalardan birisi olmuştu.

iPhone’lardaki bu hata ABD’li taraftarların gözünden kaçmadı. Ohio taraftarı da bu hataya atıfta bulunarak tribünde buna gönderme yapan bir koreografiye imza attı.

Yeni güncelleme sonrası hala bazı kullanıcılar hesap makinesi uygulamasında 1+2+3 işlemini yaptıklarında 23 sonucu ile karşılaşıyordu.

iOS 11 ile birlikte gelen sorunların başında Home tuşu gecikmesi bulunuyordu.

Yeni iOS’u performans testine sokan teknoloji siteleri iOS 11 yüklü iPhone’larda home tuşunun eski sürümlere oranla daha geç tepki verdiğini saptadı.

Ancak bu iOS 11 ile ilgili dile getirilen ilk sorun değil. Wandera isimli Mobil güvenlik firması tarafından yapılan araştırmaya göre yeni işletim sistemi iOS 11’in önceki versiyona göre iki kattan fazla pil tüketimine sebep olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde iOS 11’in kontrol merkezinde bir sorun olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Kontrol Merkezi’nde Bluetooth ve Wi-Fi düğmelerine basarak bu işlevleri tam olarak kapatmadığınızı ortaya çıkardı.

Sorunu çözmek için telefonunuzdaki ‘Ayarlar’ kısmına gitmeniz ve gerekliği değişikliği burada yapmanız gerekiyor.

Bazı kaynaklar bunun Apple tarafından yapılan bilinçli bir değişiklik olduğunu savunsa da konu ile ilgili henüz resmi bir açıkma bulunmuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X