Irak’tan İngiltere hakkında çarpıcı iddialar!

Irak Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakem El-Zameli, IŞİD’de karşı çarpışan koalisyonun başın çeken ABD ve koalisyonun güçlü ortaklarından İngiltere hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Irak’tan İngiltere hakkında çarpıcı iddialar!

İran medyası üzerinden Amerikan medyasına da yansıyan haberlere göre, El-Zameli, yaptığı açıklamada, Irak ordusunun, IŞİD üyesi teröristlere silah taşıyan iki İngiliz uçağını El-Anbar bölgesinde vurarak düşürdüğünü öne sürdü. El-Zameli, “Irak Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi, IŞİD’e silah taşırken düşürülen iki İngiliz uçağının fotoğraflarına ulaştı. Irak Parlamentosu, bu konuda Londra’dan açıklama istedi” dedi.

Bağdat hükümetine El-Anbar halkı ve güvenlik güçleri tarafndan düzenli olarak bilgi aktarıldığını anlatan El-Zameli, gelen bilgilerde ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının, IŞİD teröristlerinin denetimi altında bulunan topraklara çok sayıda silah yardımı sağlandığının belirtildiğini söyledi. El-Zameli, ABD’nin Kerbela ve Bağdat’a yakın olan El-Anbar bölgesindeki kaos ortamının sürmesini istediğini, IŞİD krizinin sona ermemesi için de, ABD’nin bilgisi kapsamında koalisyon ülkelerinin IŞİD’e silah desteği verdiklerini savundu. Amerikan medyasında yer alan haberlerde, başka Iraklı yetkililerinde IŞİD denetiminden kurtarılan bölgelerde, ABD, Avrupa ülkeleri ve İsrail yapımı mühimmat ve silah bulunduğu da belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X