İran hedefte

Suudi Arabistan’daki petrol rafinerilerine düzenlenen saldırıların ardından yaşanan gelişmeler kaygı yaratıyor.

İran hedefte

Trump İran’a askeri müdahale seçeneğinden kaçındıklarını ancak bu ihtimale hazırlıklı olduklarını söyledi. NATO’da Tahran’ı belgeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’daki petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait tesislere yönelik saldırılardan İran’ın sorumlu gibi göründüğünü belirterek, ancak saldırıların sorumluluğunun kime ait olduğu konusunda yapılacak incelemelerin ‘nihai” sonucunu bekleyeceklerini ifade etti.

Trump, Beyaz Saray’da petrol rafinelerine yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.  İran’a askeri bir müdahale seçeneğinden mümkün olduğunca kaçındığını vurgulayan Trump, ancak ABD’nin diğer devletlerin olmadığı kadar bu ihtimale hazırlıklı olduğunu belirttib Trump, “Pek çok seçeneğimiz var. Ama acele etmemiz için bir neden yok. Önceliğimiz müttefiklerimiz görüş alışverişi” dedi. Trump, bölgedeki en yakın müttefiki Suudi Arabistan’a her türlü yardıma hazır olduklarını da söyledi.

EMSALSİZ SALDIRI

Savunma Bakanı Mark Esper, Beyaz Saray’daki görüşmenin ardından yayınladığı Twitter mesajında, ABD’nin uluslararası düzeni korumaya niyetli olduğunu ve bunun İran tarafından zarara uğratıldığını vurguladı. Esper bu konuda ‘ABD’nin bu ’emsalsiz’ saldırılar’ karşısında müttefikleriyle görüş alış verişinde olduğunu’ ifade etti.

NATO’DAN İRAN UYARISI

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg da  bölgedeki gerilimin endişe verici olduğunu ve kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu. 

İran’ı bölgedeki şiddeti kızıştırmakla suçlayan Stoltenberg, ‘İran farklı terör gruplarına destek veriyor. Ve bölgedeki istikrarsızlaşmanın sorumlusu’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X