İran ve Güney Kore ticarette doları kaldırıyor

İran ve Güney Kore’nin 29 Ağustos’tan itibaren Euro üzerinden ticaret yapacağı bildirildi.

İran ve Güney Kore ticarette doları kaldırıyor

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik ve Siyasi İşler Genel Müdürü Hamid Baidinejad, Tahran ve Seul arasındaki ticarette Güney Kore’nin para birimi wonun Euro’ya çevrilmesinin önündeki engellerin kaldırıldığını belirtti. 

Baidinejad, bunun nükleer anlaşma çerçevesinde ve Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) onayıyla gerçekleştiğini vurgulayarak “Bu karara göre, iki ülke ticareti dolar kullanılmadan sadece Euro ile yapılacak.” değerlendirmesini yaptı.

Nükleer anlaşma çerçevesinde İran ve Güney Kore arasındaki ticarette sorunları çözmek amacıyla İran’ın baskısıyla Seul ve Washington yetkililerinin müzakereler yürüttüğünü aktaran Baidinejad, “Güney Kore, ABD’nin onayıyladoların aracılığı olmadan wonu Euro’ya dönüştürme yolunda teknik bir çözüm sağladı.” dedi.

Baidinejad, “Bununla birlikte diğer para birimlerinin de Euro’ya çevrilme işlemindeki engellerin tamamen kaldırılmasının önü açıldı.” ifadelerini kullandı.

Güney Kore Ekonomi Bakanı da İran ve Güney Kore’nin Euro üzerinden ticarete başlayacaklarını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X