İran’daki jet kazasında hayatını kaybedenlere veda günü

İran’da düşen Türk jetinde hayatını kaybeden 10 gencin cenazesi dün İstanbul’da ailelerine teslim edildi. Aileler bugün kızlarını toprağa vermeye hazırlanırken, kaptan pilot Beril Gebeş’in ise cenazesi bulunamadı.

İran’daki jet kazasında hayatını kaybedenlere veda günü

İşadamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ile 7 arkadaşını ve 3 mürettebatı taşıyan özel jet, bekarlığa veda partisi için gidilen Dubai’den dönerken İran’da düşmüş ve 11 kişi hayatını kaybetmişti. Başaran Holding’e ait jette yaşamını yitiren gençlerden 10’unun cenazesi dün İstanbul’a getirildi. İran Adli Tıp Kurumu, kaptan pilot Beril Gebeş’in cenazesinin kayıp olduğunu ve cenazeyle ilgili işlemlerin sürdüğünü bildirdi. Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Tahlillerin ardından 11 cenazeden birinin aslında diğer kişilere ait parçalar olduğu belirlendi ve bir kişi hâlâ kayıptır” denildi. Kazazedelerin Türkiye’deki birinci dereceden aile fertlerinden numuneler alınmış ve İran’a gönderilmişti.

KAHREDEN DAKİKALAR…

İran’dan dün sabah saat 07.00’de kalkan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçağı önce Diyarbakır’a indi ve yakıt ikmali yaptıktan sonra tekrar havalandı. Ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’na ulaşan uçaktan 10 kişinin cenazesi indirildi. Apronda yakınlarına teslim edilen cenazeler, araçlarla Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Duygusal anların yaşandığa Adli Tıp önünde aileler gözyaşlarına boğuldu. 

CENAZE TÖRENLERİ BUGÜN…

Acılı aileler, cenaze töreni için tarihleri de belirledi. Mina Başaran’ın dedesi Nuri Berkay, çok üzgün olduklarını belirterek, ailelerin aldığı ortak kararı açıkladı. Torunu Mina’nın cenazesinin arkadaşları Nuran Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı ile birlikte bugün İstanbul Ataköy 5. Kısım Camiinden kaldırılacağını belirten Nuri Berkay, her 3 cenazenin de Edirnekapı Mezarlığı’da toprağa verileceğini söyledi. Hayli bitkin olduğu gözlenen Hüseyin Başaran ise Adli Tıp’a giderek kızının cenazesini teslim aldı.

PİLOT KONYA’DA DEFNEDİLECEK…

Uçağın pilotu Melike Kuvvet’in cenazesi ise ailesi tarafından Konya’ya götürüldü. Kabin görevlisi Eda Uslu’nun cenazesi de kendisi gibi kabin görevlisi olan kardeşi Ela Uslu tarafından teslim alındı. Uslu’nun cenazesi bugün İstanbul Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nden kaldırılacak ve Esenyurt’ta toprağa verilecek. Liana Hananel ve Jasmin Baruh Siloni için ise Türkiye Musevi Cemaati Lideri Hahambaşı İsak Haleva da Adli Tıp Kurumu’na geldi. Jasmin Baruh Simone, Liana Hananel bugün Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek. Ayşe And’ın cenazesi Zincirlikuyu’da toprağa verilecek.

ZEYNEP COŞKUN YARIN BURSA’DA DEFNEDİLECEK

Özel jet kazasında yaşamını yitiren Zeynep Coşkun, yarın Bursa’da son yolculuğuna uğurlanacak. Akkoyunlu Oto Ticaret’in sahibi Orhan Coşkun’un kızı olan Zeynep Coşkun, öğle vakti Bursa Organize Sanayi Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Görükle Aile Kabristanı’nda toprağa verilecek.

Pilot baba, kuleye kayıp kızını sordu

İran’da meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren ve henüz cesedine ulaşılamayan pilot Beril Gebeş’in emekli pilot babası Mehmet Vasıf Gebeş, cenazeleri İstanbul’a getiren uçağın askeri pilotuna kızının cenazesinin uçakta olup olmadığını sordurdu. Ankara Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni arayarak kendisini tanıtan Vasıf Gebeş, kızının cenazesinin uçakta olup olmadığının pilota sorulmasını rica etti. Acılı babanın talebini kırmayan hava trafik kontrolörü, askeri pilotla irtibata geçti. O anlarda kule ile pilot arasında şu konuşma gerçekleşti: “Kule: Gebeş kaptanın babası özellikle rica etti, kızının olup olmadığını merak ediyor. Onun için bilgi almak istedim. Askeri pilot: Gerekli yerlere bilgiler verildi, ben bu konu hakkında bilgi veremem. Kule: Anlaşıldı, teşekkürler.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X