‘İran’ın S-400 talebi reddedildi’ 

Rusya’nın Türkiye’ye S-400 füzelerini ne zaman teslim edeceği sorusu gündemdeki yerini korurken, İran ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

‘İran’ın S-400 talebi reddedildi’ 

Bloomberg ajansı, Rusya’nın İran’a S-400 savunma sistemlerini satmayı reddettiğini iddia etti. Ajansın kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Moskova’nın bu kararının nedeni, “Tahran’a S-400 verilmesinin bölgede tansiyonu arttırma riski taşıması” olarak belirtildi.  

Bloomberg’e konuşan bir kaynak, Tahran’ın S-400 satın alma talebinin bizzat Başkan Putin tarafından reddedildiğini iddia etti. İsrail Başbakanı Netanyahu, Putin ile yaptığı görüşmelerde İran’a S-400 satılmasının bölgede gerginliği arttıracağını savunmuştu.

HİNDİSTAN’A TEHDİT

Öte yandan ABD gelecek yıl S-400 almaya hazırlanan Hindistan’ı tehdit etti. Hint haber ajansına açıklamalarda bulunan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ‘Hindistan’ın Rusya’dan S-400 alımı yapmasının ABD-Hindistan ilişkilerine ciddi etkileri olacaktır. Bu konuda NATO müttefikimiz Türkiye’yle yaşadığımız sorunlara bakın’ dedi.

Söz konusu yetkili Hindistan’ın S-400 alması durumunda ABD’den savaş uçağı alamayacağı imasında bulundu. Rusya ile Hindistan geçtiğimiz ekim ayında 5 milyar dolarlık S-400 anlaşmasına imza atmıştı. İlk teslimatın gelecek yıl nisan ayında yapılması planlanıyor

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X