İran’la nükleer anlaşmadan çekilen Trump, bu kez de Kuzey Kore zirvesini erteledi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim’e yazdığı mektubu yayımlayarak, iki lider arasındaki zirvenin iptal olduğunu açıkladı.

İran’la nükleer anlaşmadan çekilen Trump, bu kez de Kuzey Kore zirvesini erteledi

Trump’ın Kim’le zirveyi erteleme kararı, Kuzey Kore’nin nükleer silah deneme sahasını yabancı gazetecilerin gözleri önünde imha ederek sözünü tuttuğu gün geldi.

Erteleme kararını ‘Kuzey Kore liderinin son açıklamalarında ABD’ye yönelik çok şiddetli öfke ve açık düşmanlık göstermesiyle’ gerekçelendiren Trump, mektubunda ”Uzun süredir planlanan görüşmenin, şu sıra, yapılmasının uygunsuz olacağını hissediyorum” diyerek şöyle devam etti:

”Dolayısıyla, lütfen, bu mektubu, Singapur zirvesinin her iki tarafın hayrına, ama dünyanın zararına şekilde vuku bulmayacak olmasının ulağı olarak kabul edin.”

‘Zirvenin ertelenmesiyle dünyanın kalıcı barış için büyük bir fırsatı kaçırdığını’ ifade eden Trump, zirveyi kendisi ertelemesine rağmen suçu Kim’in üzerine yıktı. Kuzey Kore liderine, zirveyle ilgili fikrini değiştirmesi halinde, ”Bana yazmaktan ya da beni aramaktan çekinme” diye seslendi.

ABD Başkanı, Kuzey Korelilerin nükleer kabiliyetleriyle övündüğünü dile getirip ”Ama bizimkiler o kadar muazzam ve güçlü ki, asla kullanmaya gerek olmasın diye tanrıya dua ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X